Uppdatering från styrelsen

Hej alla medlemmar!

Styrelsen har, i samråd med föreningens ekonom på HSB, beslutat om en avgiftshöjning på 5% från och med januari 2022. Under de senaste åren har vi bekostat underhållning (relining av de liggande stammarna samt fasadmålning) utan att ta några lån utan dessa poster har täckts bland annat av inkomster från försäljning av vindsutrymme till medlemmarna som har velat bygga upp sin lägenhet.

I underhållsplanen för de kommande åren har vi bland annat planerat byte av skorstenar 2027 samt stambyte 2030. För att ha en långsiktig och hållbar finansieringsplan för dessa utgifter behöver vi höja avgiften redan nu för att undvika en chockhöjning längre fram. Avgiftshöjningen kommer även att möta de ökande kostnaderna för vatten och el för fastigheten. Göteborgs stad kommer nämligen öka sina avgifter med 11% samt elavtal som vi har haft de senaste 5 åren kommer att löpa ut nästa år. I avgiften för januari 2022 kommer ni även märka en höjning på avgiften för internet och tv på 28 kronor. Detta täcker smart hem, snabbare internet och allting rörande hårdvaran i fastigheten.

Övrigt

Kom ihåg att inte ha dörrmattor och dylikt i trapphusen för att inte hindra städarnas uppdrag under hösten/vintern eftersom dem inte städar om det ligger saker i vägen.

Nya kontaktuppgifter från Telia som har hand om internet/tv finner ni här på hemsidan via navigeringen
Bredband, tv och telefoni | HSB Brf. Omberg 1

Nytt i tvättstugan

Vi har beställt en ny tvättmaskin till månadstvätten eftersom luckan i den gamla har gått sönder. Den nya maskinen levereras under december månad och i samband med installationen kommer den gamla centrifugen att tas bort.

Mvh,

Styrelsen

Fler nyheter

2024-05-11

Påminnelse om årsstämma

Kom ihåg att årsstämman hålls kl 18.00 14 maj på Tidbloms Hotel (Olskroksgatan 23). Välkomna!
2024-04-14

Vårstädning 2024

Missa inte vårstädningen 21/4 2024. Mer information finns i varje trappuppgång.
2024-02-21

Byte av DUC

22 februari kommer dataundercentralen (DUC) bytas. Detta kan medföra störningar i värme och varmvatten.

HSB BRF. OMBERG 1

Gustavsplatsen 1
416 69
Göteborg

Ikon från loggan