Tvättstuga

Du kan boka tvättid i föreningens gemensamma tvättstuga antigen via internet eller på bokningstavlan utanför tvättstugan. Du loggar in med din tagg och även med din personliga kod när du bokar via internet. Du kan boka antingen veckotvätt eller månadstvätt. Du kan ha högst 2 bokningar under 5 dagar.

Bokad tvättid måste påbörjas (dvs. aktiveras genom att man aktiverar sin tagg vid läsaren bredvid tvättstugedörren) inom 30 minuter, annars kommer ditt pass vara tillgänglig för allmän bokning igen. Det innebär att någon annan kan boka den men att du själv också kan förnya din bokning. Det går att boka ett ledigt pass fram till 60 minuter innan tvättidens slut.

Veckotvätt – här har du tillgång till en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp.

Månadstvätt – Här kan du nyttja två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett av de två torkrummen som finns. Vilket torkrum som ska användas under respektive tvättpass står anslaget på dörrarna till torkrummet. Det går med hjälp av nyckel låsa torkrummen, men var uppmärksam på att sätta tillbaka nyckeln i låset efter avslutad torkning.

Städning – Efter varje tvätt är det mycket viktigt att man torkar av tvättmaskinerna, rensar filtren i såväl torktumlare som eventuellt torkskåp och vid behov spolar golvet. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla rent och snyggt i tvättstugan.

Notera: Bygel-BH får endast tvättas med tvättpåse.
Mattvätt är EJ tillåten

Felanmälan: Vid fel på tvättmaskinen, se fliken Fastighetsskötsel – Felanmälan

Boka Tvätt

Länk till bokning

Veckotvätt
Pass 1
Tvättid 7-10 / Torktid 7-11
Pass 2
Tvättid 10-13 / Torktid 10-14
Pass 3
Tvättid 13-16 / Torktid 13-17
Pass 4
Tvättid 16-19 / Torktid 16-20
Pass 5
Tvättid 19-22 / Torktid 19-23

Månadstvätt:
Pass 1
Tvättid 7-10 / Torktid 7-14 (Torkrum 1)
Pass 2
Tvättid 10-13 / Torktid 10-17 (Torkrum 2)
Pass 3
Tvättid 13-16 / Torktid 13-19 (Torkrum 1)
Pass 4
Tvättid 16-19 /  Torktid 16-23 (Torkrum 2)
Pass 5
Tvättid 19-22 / Torktid 19-23 (Torkrum 2)

Cykelrum

Mellan utgången mot Stockholmsgatan och uppgång D ligger det gemensamma cykelrummet.

I cykelförrådet finns upphängningsanordningar där du som inte använder sin cykel så ofta, men ändå vill ha den i säkert förvar, kan hänga upp din cykel. För att så många cyklar som möjligt ska få plats ser vi gärna att så många cyklar som möjligt hängs upp, detta för att underlätta för boenden som dagligen använder sin cykel.

Cykelpump som drivs av kompressor finns också att tillgå. Observera att pumpen låter högt, så för att respektera grannarna, tänk gärna efter vilken tid du använder den på samt att den 15 minuter långa timern lämpligen stängs av direkt när du är klar.

Rensning av cyklar sker på gården så väl som i cykelrummet. När detta sker kommer du bli ombedd att märka din cykel för att den inte ska bli borttagen. Det är på grund av brandsäkerhetsskäl inte tillåtet att förvara sin cykel i andra gemensamma utrymmen så som källare eller vind, men självklart i ditt egna förråd och lägenhet.

Lusthus

Länk till bokning

Lusthuset kan användas till alla sorters event, allt från en enkel middag till kalas. Om ni önskar använda lusthuset sker bokning via bokningsportalen via tavlan vid tvättstugan eller på webben (Först till kvarn). Kom ihåg att förhålla er till våra trivselregler, det vill säga att visa hänsyn efter kl. 22.00.

Övriga bord på vår innegård är till för mer spontananvändning och är därför inte bokningsbara. Är ni i behov av många bord och sittplatser samtidigt, t ex vid större tillställningar, vänligen hör av er till styrelsen.

Grillar

På gården finns det två grillar för som alla i föreningen får använda.
I gårdshuset finns två elgafflar och förlängningssladd som istället för tändvätska ska användas vid tändning. Under grillen finns det ett kärl för aska.

Trivsel
För allas trivsel är det viktigt att alla som använder grillarna hjälps åt att både tömma behållaren för aska och rengöra gallerna.

OBS! Tänk på att inte hälla varm aska i våra sopkärl då de kan fatta eld

All grillning på gården ska av trivsel- och brandsäkerhetsskäl ske i dessa grillar, det är alltså inte tillåtet med:

  • Engångsgrillar
  • Privata grillar
  • Tändvätska

Verkstad

Vi har ett verkstadsutrymme i källaren vid tvättstugan som alla medlemmar i föreningen kan använda.

Boka gör man genom att maila medlem@omberg1.se

  • Skriv namn och tiden du vill ha tillgång till utrymmet.

Tiden för att använda verkstaden är samma som tvättstugan 07.00-22.00.

Hör av er i god tid innan!

Utbudet är relativt begränsat just nu men självklart tar vi emot önskemål kring inköp samt om något önskas skänkas, kontakta även här mailen ovan. 

Ikon från loggan