Sophantering

 

Det är oerhört viktigt att vi hjälps åt att sortera våra sopor och källsorterar så att vi håller nere kostnader men även värnar om miljön.

För att slänga sopor använder vi det större kärlet som är placerat utanför porten på Stockholmsgatan. Föreningen betalar för avfallets vikt samt tömning av kärlen.

Biologiskt avfall slängs i det mindre kärlet. Avfallet som slängs här kostar 0:-/kilo för föreningen. Vi betalar bara för hämtning. Påsar för dessa komposterbara sopor hämtas utanför tvättstugan.

Du öppnar båda kärlen med din dörrnyckel.

Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen utanför Omberg 2.

Det är INTE tillåtet att slänga säckar, kartonger, emballage efter t.ex. flyttstädning eller renovering i sopkärlen.

Skrymmande föremål, grovsopor och liknande, som ni behöver kasta ställer ni i ert förråd, för att sedan slänga i container vid höst/vårstädning. Alternativt kan ni köra det till Kretsloppsparken Alelyckan, Lärjeågatan 12, som är närmsta återvinningscentral, där har ni 6 fria tömningar per år.

 

Nyheter »

Städdag, fasadmålning med mera!

Höststädning Spara ner 18.00 den 29 september i kalendern, då blir det höststädning! Vi ses på gården klockan 18.00 och fixar tillsammans iordning gemensamma...

 

Påminnelse: Motioner och anmälan till årsstämman!

Hej kära medlemmar! Den 17 juni kl.18 är det dags för årsstämma. Glöm inte att anmäla er senast den 18/5 så att vi kan planera inför en så bra årsstämma...

 

Skötselråd takfönster

För er som har takfönster finns nu skötselråd att hämta på hemsidan här: Fönster

 

Årsstämman framskjuten

Pga rådande situation med Covid-19 skjuts årsstämman fram från maj till juni. Styrelsen återkommer med datum, tid och plats. Håll utkik! / Styrelsen

 

Ny mätning visar låga radonhalter

Radonmätningar har nyligen utförts i fastigheten. Mätresultatet visade att värdena låg klart under gränsvärdena, vilket betyder att inga åtgärder krävs.